ALARMANTNO STANJE

Popunjeni kapaciteti Klinike za dječije bolesti na UKC Tuzla, utvrđuje se odakle potiče virus

Mi smo preduzeli sve neophodne mjere i trenutno situaciju držimo pod kontrolom, ali je neophodno utvrditi odakle potiče zaraza, rekao je Hadžiefendić

E. Sk.

Klinika za dječije bolsti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla

Foto: Avaz


Posljednjih desetak dana u Klinici za dječije bolsti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla ubilježen je porast pacijenata koji su imali stomačne probleme. 

Tokom vikenda došlo je do eskalacije priliva pacijenata, a u Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla trenutno je smješteno više od stotinu pacijenata predškolskog uzrasta.

-Djeca su testirana i nije riječ o koronavirusu. Tokom vikenda imali smo veliki priliv pacijenata, neki ostaju u bolnici, a neki idu na kućno liječenje. Obavili smo testiranja i za sada ne možemo s preciznošću reći o kojem je virusu riječ. Tražimo od higijensko-epidemioloških službi domova zdravlja sa područja TK da provjere hranu u svim obdaništima jer imamo pacijente iz, recimo, Tuzle, ali i svih drugih opština i gradova u TK. Mi smo preduzeli sve neophodne mjere i trenutno situaciju držimo pod kontrolom, ali je neophodno utvrditi odakle potiče zaraza – kaže za „Avaz“ dr. Bahrudin Hadžiefendić, direktor za medicinske poslove Univerzitetsko–kliničkog centra Tuzla.

Agilno osoblje Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla pomno prati razvoj situacije. Od početka pandemije koronavirusa uspjeli su Kliniku za dječije bolesti sačuvati od težih posljedica.

Više o temi Univerzitetski klinički centar Tuzla

NA VRH

Podijeli članak na