MUP HAPSI SVOJE

„Avaz“ otkriva imena privedenih sarajevskih policajaca u akciji „Kontakt“

Osobe koje su meta ove akcije su osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode, rečeno iz Tužilaštva

M. Aš.

U MUP KS privedena ukupno 31 osoba

Foto: Avaz


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, od ranih jutarnjih sati provode akciju kodnog naziva "Kontakt".

Kako su saopćili iz sarajevske policije, akcija je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

Privedeno ukupno 31 lice

Do ovog momenta u službene prostorije je privedeno ukupno 31 lice, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

Kako saznaje portal "Avaz" iz izvora bliskih istrazi privedeni su policajci MUP KS Mustafa Karšić, Jasmin Fetić, Jasmin Mustajbašić, Muamer Selimović, Smail Vladavić i Murafid Jašarević.

  • MUP KS: Privedeno više osoba

    MUP KS: Privedeno više osoba

    Foto: L. Memčić


Osobe koje su meta ove akcije su osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo - rečeno je iz Tužilaštva KS.

Oštećeno je više osiguravajućih kuća

Sumnja se da policajci, koji su bili pod posebnim istražnjim radnjama, osim što su znali za fingirane nesreće, uzimali i mito za saobraćajne prekršaje u Kantonu Sarajevo. Na taj način oštećeno je više osiguravajućih kuća.

Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu njima su prisluškivani telefoni i praćeni su skoro nekoliko mjeseci.

Više o:

MUP KS Sarajevo
NA VRH

Podijeli članak na