SNSD-OV MINISTAR

Staša Košarac: Rezultat politike Mirka Šarovića bio bi nestanak RS

Najnovijom izjavom o tome šta će Milorad Dodik reći Aleksandru Vučiću, Šarović je samom sebi dodijelio i ulogu babe gatare

Srna

Košarac: Šarović sebi dao ulogu babe gatare

Foto: Avaz


Ministar vanjske trgovine trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac izjavio je da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović postao klasični portparol predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i šefa Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice.

- Najnovijom izjavom o tome šta će Milorad Dodik reći Aleksandru Vučiću, Šarović je samom sebi dodijelio i ulogu babe gatare - rekao je Košarac Srni. 

Košarac je upitao o kakvoj pametnoj politici Šarović govori.

- Da li se ta Šarovićeva pametna politika sastoji u poltronstvu bošnjačkoj politici i strancima, da li je pametna politika sagnuti glavu i čekati nove odluke Ustavnog suda BiH na štetu Republike Srpske, nova kršenja Ustava dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH i ministara odbrane i inostranih poslova Sifeta Podžića i Bisere Turković, nova hapšenja po osnovu nametnutog Inckovog zakona i nove neustavne i antidejtonske odluke nelegalnog Kristijana Šmita - upitao je Košarac.

On je upozorio da bi rezultat Šarovićeve "pametne" politike bio nestanak Republike Srpske.

- Šarovićevo pametovanje u Sarajevu u prethodnom mandatu nanijelo je značajnu štetu Republici Srpskoj. Da nije bilo institucija Republike Srpske, koje su se snažno borile protiv Šarovićevog pametovanja, ta šteta bi bila mnogo veća. Zato bi bilo dobro da Šarović, konačno, prestane da pametuje i da se igra babe gatare koja čita misli Bakira Izetbegovića i pojedinih međunarodnih zvaničnika u Sarajevu - zaključio je Košarac. 

Više o temi Staša Košarac

OSNOVNI SU SOKOLAC
Košarac podnio tužbu za klevetu protiv Stanića
NA VRH

Podijeli članak na