TUŽNA GODIŠNJICA

"Avaz" na licu mjesta: Danas se navršavaju tri godine od ubistva sarajevskih policajaca, ubica ni na vidiku

Šehović i Vujinović su ubijeni 26. oktobra 2018. godine dok su bili na radnom zadatku

Piše: M. Aščić - A. Saračević

26.10.2021

S današnjeg obilježavanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U Sarajevu je danas obilježena treća godišnjica od brutalne likvidacije sarajevskih policajaca Uprave policije MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Njihove ubice do danas nisu otkrivene.

Šehović i Vujinović su ubijeni 26. oktobra 2018. godine dok su bili na radnom zadatku. Šehović je ubijen na licu mjesta, a Vujinović je preminuo u bolnici.


Sa lica mjesta. Avaz

Do sada nije pronađena ni puška ni vozilo koje je bilo na licu mjesta, a radi se o crnom Seat Leonu.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata Uprave policije MUP-a KS kazao je,nešto ranije, za "Avaz" da će godišnjica biti obilježena polaganjem cvijeća i odavanjem počasti Šehoviću i Vujinoviću na mjestu gdje je postavljeno spomen-obilježje u Geteovoj ulici na Alipašinom Polju. Obilježavanje je počelo u 11 sati.


Sa lica mjesta. Avaz

Delegacija MUP-a KS, koju su činili ministar Admir Katica, policijski komesar Nusret Selimović, predstavnici Sindikata zajedno sa članovima porodica položili su cvijeće i sjetili se kolega koji su prerano izgubili živote.

- Za nas je 26.oktobar svake godine jako tužan dan za MUP KS. Ono što ja kak ministar mogu reći, to je da Uprava policije, MUP KS apsolutno opredeljen i da neće stati što se tiče ovoga predmeta. Istraživat ćemo, ići ćemo prema nadležnom organu, Kantonalnom Tužilaštvu KS, koje rukovodi i nafzire istragu - rekao je Katica.

S današnjeg obilježavanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Podsjećamo, Tužilaštvo KS je dovodilo u vezi s ovim slučajem Srećka Trifkovića s Pala, Miloša Obradova i Stefana Samardžiju.

No, nakon provedenih devet mjeseci u pritvoru, svi su pušteni na slobodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.