BROJ ZARAŽENIH RASTE

Vlada KS preporučuje vakcinaciju djece starije od 12 godina

Data je preporuka za vakcinaciju protiv COVID-19 sa trećom, tzv. "booster dozom", za sve zdravstvene radnike kod kojih je proteklo šest mjeseci i više od prijema druge doze vakcine. Na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm

Na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm. AGENCIJE

E. Š. / Agencije

5.11.2021

Na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Vlada KS je na jučerašnjoj sjednici donijela zaključak o produženju važenja higijensko-epidemioloških mjera u Kantonu Sarajevo za narednih 14 dana.

Data je preporuka za vakcinaciju protiv COVID-19 sa trećom, tzv. "booster dozom", za sve zdravstvene radnike kod kojih je proteklo šest mjeseci i više od prijema druge doze vakcine. Također je data preporuka za vakcinaciju djece starosne dobi od 12 godina protiv ove bolesti, uz saglasnost roditelja.

Vlada je naložila javnim ustanovama Dom zdravlja KS i Zavod za javno zdravstvo KS da organizuju vakcinalni tim i punkt za provođenje vakcinacije u tržnim centrima.


U dane vikenda, 6. i 7. 11. 21. će provesti vakcinacija građana u tržnom centru Sarajevo City Center. AGENCIJE

Krizni štab Ministarstva zdravstva odredio je da će se u dane vikenda, 6. i 7. novembra 2021. godine, provesti vakcinacija građana u tržnom centru Sarajevo City Center, te 13. i 14. novembra u tržnom centru Bingo City Center u ulici Džemala Bijedića na Otoci. Na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Svim poslodavcima u Kantonu Sarajevo je preporučeno da odobre svojim uposlenicima tzv. plaćeni dan odsustva s posla tokom kojeg će se vakcinisati.

Data je i preporuka provođenja webinara sa školama osnovnog i srednjeg obrazovanja, o temi vakcinacije djece i roditelja, a u organizaciji JU Zavod za javno zdravstvo KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.