KONGRES SBB-A U MOSTARU

Potpredsjednice HDZ-a BiH i PDA: Radončić je pokazao političku mudrost i hrabrost

Nadam se danas, a i želja mi je, da kroz svoj izborni proces birate ljude koji će znati prepoznati sva iskušenja i biti spremni na saradnju kako bi zajednički osigurali bolju budućnost, rekla je Filipović

Filipović i Pirić. Avaz

Piše: E. D. A.

13.11.2021

Tokom Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Mostaru prisutnima se obratila i Darijana Filipović, potpredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Parlamentarnoj skupštini.

- Imam danas čast pozdraviti vas u  osobno ime i prenijeti vam pozdrave predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH, gospodina Dragana Čovića. Premda je razlog našeg današnjeg susreta primarno radnog karaktera, ovog izbornog, dopustite mi u ovom svečanom dijelu da uputim nekoliko razmišljanja koja smatram prigodnim. Radosna sam što smo danas okupljeni upravo ovdje, u gradu Mostaru, koji je kroz svoju dugu povijest izrastao u mjesto različitosti i mjesto spajanja. Mostar je svoje različitosti prigrlio kao bogatstvo, na šta smo i mi u HDZ-u ponosni - kazala je Filipović.

Prepoznati sva iskušenja

Dodala je da je puno primjera u političkom djelovanju HDZ-a BiH i SBB-a koji dokazuju i praktično pokazuju da u istom pravcu žele graditi BiH, kao ekonomski prosperitetnu, državu jednakopravnih naroda i građana, koja ima svoju budućnost u euroatlantskim integracijama.

- Na tom putu BiH nailazi na teška politička i druga iskušenja. A jedno od njih je svakako izborna reforma, kojoj je imperativ eliminirati sve oblike postojeće diskriminacije. Ovakve zadaće nisu jednostavne jer zahtijevaju političku mudrost i hrabrost, što su SBB i njen predsjednik Radončić pokazali više puta. Nadam se danas, a i želja mi je, da kroz svoj izborni proces birate ljude koji će znati prepoznati sva iskušenja i biti spremni na saradnju kako bi zajednički osigurali bolju budućnost - zaključila je Filipović.


Prepoznali smo trenutak, problem i rješenje

Potpredsjednica PDA Elzina Pirić prenijela je pozdrave ove stranke, kao i lidera Mirsada Kukića.

- Uvaženi predsjedniče Radončiću, ja Vam moram, prije svega, čestitati na organizaciji stranke, rada i svega onoga što ste uradili za BiH. Hvala Vam. Ono što u ovom teškom trenutku za BiH treba istaći jeste moment koji se desio prije nekoliko dana, a počeo je mnogo ranije. Sedmicama je gospodin Radončić, s još nekim liderima, pokušavao organizirati ovaj sastanak probosanskih stranaka. I uspio je, prepoznali smo trenutak, problem i rješenje. U sudbinskom trenutku za BiH vrijeme je da prepoznate prave ljude, prave lidere i pravi put. A to je put eurointegracija i NATO saveza. Želim da danas povedete SBB u nove procese i da krenemo svi zajedno u spas BiH - kazala je Pirić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.