SAVJETNIK MILORADA DODIKA

Kovačević: Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom

Bez obzira što Sarajevo, kao i pojedinci iz opozicije RS tvrde da su Banja Luka i RS izolovani, sada se pokazalo da to nije tačno, rekao je Kovačević

Radovan Kovačević: Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. arhiv

L. M.

13.11.2021

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, rekao je da se RS za promociju i političko predstavljanje uvijek oslanja na autoritet svojih predstavnika, te da nema, niti je kad imala, koristi od diplomatije BiH.



Diplomatski sastanci

- Bez obzira što Sarajevo, kao i pojedinci iz opozicije RS tvrde da su Banja Luka i RS izolovani, sada se pokazalo da to nije tačno. Iz posljednjih diplomatskih sastanaka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika vidjelo se da RS ne da nije izolovana, već je izuzetno aktivna u prezentovanju političkih stavova i realne situacije u BiH – istakao je Kovačević.

On je izjavio za beogradske “Večernje novosti” da se RS zalaže za mir, očuvanje stabilnosti i BiH u okvirima Dejtonskog sporazuma.

Promoviranje stavova

Kovačević je ukazao da RS nema, a nikada nije ni imala koristi od diplomatije BiH koja je zarobljena od SDA i služi samo za promoviranje njihovih stavova i interesa bošnjačkog naroda.

– Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom – ocijenio je Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.