HAMID HADŽIĆ

Novinar koji je otkrio slučaj djevojčice Džene Gadžun: Meni je interes bio samo da se dijete spasi

Prebrodio sam nekakva slična životna iskušenja, imao sam operacije na oku osam puta, znam kako je to deverati, ponudio sam se da pomognem, ali, nažalost, to je već bilo kasno, kazao nam je Hamid Hadžić

Novinar Hamid Hadžić: Cilj mi je bio da spasimo dijete. Avaz

Piše: A. Ka.

15.11.2021

- Meni je interes, prvenstveno bio, da se dijete spasi. Imao sam nekakvu nadu, ovim riječima je za portal "Avaza" počeo razgovor Hamid Hadžić, urednik portala Kakanj.info.

Riječ je o novinaru koji je prvi otkrio tužnu priču o djevojčici Dženi Gadžun iz Kaknja. Prema njegovim riječima, na početku je imao informaciju da je jedna djevojčica završila u komi u Kliničkom centru u Sarajevu, što su šturo prenijeli i drugi portali. 

Prvi je s roditeljima razgovarao i otkrio groznu pozadinu cijelog slučaja. 

Pozvao ga prijatelj

- Nisam znao o kome se radi i nisam imao pretpostavku da se radi o nekome iz Kaknja. Prijatelj me nazvao u večernjim satima i kazao o čemu se radi – kaže Hadžić.

Naš sagovornik kaže da ništa nije prepustio slučaju te da je ponio kameru i s prijateljem se zaputio u kuću porodice Gadžun.

- Ništa nisam ni dodao, ni oduzeo. Upalio sam kameru i onako spontano sve snimio. Ispričali su mi priču. Meni je interes bio da pokušam spasiti dijete. Sve drugo mi nije bilo važno. Prebrodio sam nekakva slična životna iskušenja, imao sam operacije na oku osam puta, znam kako je to deverati, ponudio sam se da pomognem, ali, nažalost, to je već bilo kasno – kazao nam je Hadžić.

Strašna situacija

Kako kaže, vidio je odmah da je to jedna strašna situacija.

- Imao sam i dalje neku nadu da s kolegama iz većih medija, iz Sarajeva, s vama iz "Avaza", koji ste na prvoj liniji fronta, podstakli bh. javnost i da spasimo dijete. Mislio sam da će dijete to prebroditi, da ćemo je vratiti. Imperativ mi je samo to što se otkrile neke druge stvari i kroz sam razgovor s porodicom djevojčice, tako i nakon reakcije medija, upita, otkrile su se stvarne nepravilnosti. Materijal nisam ni sjekao, ni montirao, pustio sam ga, a ostalo znate i sami – zaključio je Hamid Hadžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.