ZAVRŠEN POSTUPAK

Poklon Općine: Novak Đoković postao vlasnik zemljišta na Jahorini

U ime Noleta ugovor je potpisao njegov otac Srđan Đoković

A. Ka.

19.11.2021

S potpisa ugovora - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Potpisivanjem notarskog ugovora, danas je zvanično završen postupak u vezi prenosa vlasništva nad zemljištem koje je Općina Pale, odlukom mjesne skupštine, poklonila porodici najboljeg tenisera Novaka Dokovića. Radi se o zemljištu na Jahorini.

- Potpisivanjem notarskog ugovora, danas smo i u formalnom smislu završili proceduru u vezi sa prenosom vlasništva nad zemljištem koje je Općina Pale, na moj prijedlog, a odlukom lokalne Skupštine, poklonila porodici najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića.

U ime našeg proslavljenog tenisera, ugovor je potpisao njegov otac, Srđan Đoković, a ja sam kao načelnik Općine Pale zaista ponosan što sam svojim potpisom na pomenuti ugovor ispunio svoje obećanje, ali i želju naše lokalne zajednice da ovim darom iskažemo poštovanje prema Novaku, njegovim rezultatima, ali i svemu što čini za naš narod van sportskih terena, kao veliki humanista i čovjek koji na najbolji način širom svijeta afirmiše podneblje iz kojeg potiče i sve one vrijednosti koje krase naš narod.

Počastvovani smo što su članovi porodice Đoković, ovim činom, na neki način postali i naši sugrađani i vjerujemo da ćemo se radovati njihovom češćem boravku na Jahorini i Palama, što će, u svakom slučaju, značajno doprinijeti i promociji našeg kraja i turizma na ovom području.

Zahvalni smo porodici Đoković što je prihvatanjem našeg poklona i izraženom željom da na darovanoj parceli na Jahorini izgradi svoj objekat već učinila značajan potez u tom smjeru, a Općina Pale im želi da se osjećaju ugodno uvijek kada dođu u predivni ambijent olimpijske planine i ove sredine uopće - navedeno je u saopćenju općine Pale.


Objava Općine Pale na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.