BUDŽETLIJA

Donosimo biografiju: Ko je Admir Andelija, direktor Elektroprivrede, čiju smjenu traže rudari

Direktor kojeg je na ovu poziciju postavio Željko Komšić, lider DF, poručio je jučer bahato da je prošlo vrijeme kada su Sindikati smijenjivali direktore

M. Aš.

Andelija: Skormna biografija, ali na budžetskim jaslama godinama

Foto: Agencije


U Tuzli će se sutra održati vanredna sjednica Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika u FBiH, na kojoj će zahtjevi rudara biti objedinjeni i proslijeđeni Upravi EPBiH i Vladi Federacije.

Smjena direktora "Elektroprivrede" Admira Andelije prvi je zahtjev rudara. Smjenu Andelije Sindikati traže već sedam dana. Još na protestima u Sarajevu, ispred Vlade Federacije. 

No, direktor kojeg je na ovu poziciju postavio Željko Komšić, lider DF, poručio je jučer bahato da je prošlo vrijeme kada su Sindikati smijenjivali direktore.

  • Zvanična biografija Andelija na stranici EPBiH

    Zvanična biografija Andelija na stranici EPBiH

    Foto: Avaz


Ko je Admir Andelija - Generalni direktor "Elektroprivrede".

Prema zvaničnoj vrlo skromnoj biografiji, koja je objavljena na stranici EPBiH, Andelija je skoro 20 godina na budžetskim jaslama. Rođen je 1969. godine u Tuzli. Diplomirao je 1996. godine na Elektrotehničkom fakultetu Univeziteta u Tuzli.

Protekli radni vijek je proveo kao zaposlenik JP Elektroprivreda BiH na različitim inženjerskim i rukovodnim mjestima, gdje je stekao bogato iskustvo u distributivnoj djelatnosti.

U periodu 2011 - 2020. godina, obnaša funkciju Izvršnog direktora za distribuciju u više mandata. U toku 2016 - 2017. godina, bio je savjetnik Generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH i rukovodilac Sektora za priključenje.

Nema u vlasništvu dionice JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, niti dionice/udjele u društvima koja se mogu smatrati konkurentskim društvima Javnom preduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo, navedeno je na stranici. 

NA VRH

Podijeli članak na