REAKCIJE NA DANAŠNJE PISMO

Vidović: Šmit je svojim pismom pokazao zlobu prema srpskom narodu

Zamjeniku predsjednika Ujedinjene Srpske smeta narativ u kojem je jedan narod agresor, a drugi žrtva

Siniša Vidović i Kristijan Šmit. avaz

E. Ć.

9.12.2021

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, Siniša Vidović, optužio je Kristijana Šmita (Christian Schmidt), visokog predstavnika, da je pokazao svu svoju zlobu prema srpskom narodu, tako što je danas ponudio da ukine zakon koji je nametnuo Valentin Incko (Inzko), ali pod uslovom da Parlamentarci BiH donesu identičan zakon.

- Nije dovoljno što se nametnuo zakon kojim se ljudsko pravo na slobodu govora zabranjuje, nego “velikodušni” Šmit želi da srpski parlamentarci sebi nametnu zakon kojim bi sebe i svoje buduće generacije osudili. Time Šmit želi postići dvostruki cilj, da oslobodi međunarodnu zajednicu skandala koji je priredio Valentin Incko jer jasno je da je ona uzrok ove krize. Sa druge strane, želi da ponizi srpski narod tako što im je poručio da oni sami sebe treba da osude i sami sebi da zabrane slobodu mišljenja i govora. 

Vidović navodi kako bi oni, srpski narod, sad trebali prihvatiti činjenice o ratu koje im, kako navodi, nameću muslimani i stranci. Smeta mu i narativ u kojem je jedan narod agresor, a drugi žrtva. 

Srpski narod neće nikada prihvatiti da sam sebi stavi okove oko vrata i koristićemo sva demokratska sredstva da se našem narodu obezbijede identična ljudska prava koja i drugi narodi širom svijeta imaju - rekao je Vidović, prenosi "Srpskainfo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.