ŠTA SE DOGODILO

Pijana profesorica krenula na posao u sarajevsku gimnaziju, policija intervenirala zbog narušavanja javnog reda i mira

Iz policije su za portal "Avaza" kazali da je ispred ove škole bilo prijavljeno narušavanje javnog reda i mira

Fotografije objavljene na društvenim mrežama. Screenshot

Piše: E. T.

9.12.2021

Društvenim mrežama kruže fotografije i informacija da je profesorica u sarajevskoj gimnaziji "Obala" danas, navodno, došla pijana na čas. 

Obzirom da je bila pijana, profesorici je bio zabranjen ulazak u školu, kaže Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS, za portal "Avaza". 

- Zbog toga što je bila u vidno alkoholiziranom stanju, pozvana je policija koja je postupila u skladu sa zakonom. Ono što je stvarni problem sa kojim se suočavaju osnovne i srednje škole u Kantonu Sarajevo je vrlo loš Pravilnik o prijemu radnika, koji je donijela ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, a na što su upozoravali iz Sindikata prije njegovog donošenja. Navedeni pravilnik ne omogućava prijem najboljih kandidata niti daje mogućnost da se iz konkursne procedure eliminišu kandidati koji ne bi smjeli raditi sa učenicima - kazao je Sivro.

Fotografije kruže društvenim mrežama. Screenshot

Iz policije su za portal "Avaza" kazali da je ispred ove škole bilo prijavljeno narušavanje javnog reda i mira.

- Imali smo prijavu za narušavanje javnog reda i mira. Naši službenici su bili na terenu. Nije bilo nikakvo hapšenje - kazao je za portal "Avaza" dežurni operativni MUP-a KS.

Na društvenim mrežama Instagram i Facebook objavljene su fotografije policijskih kola i hitne pomoći ispred ove sarajevske škole, dok datum nastanka fotografija nije utvrđen. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.