DIREKTORICA FIPA-E

Marković s jordanskim investitorima: Dogovoren poslovni forum u BiH

Marković je objasnila važeću zakonsku legislativu, nadležnosti raznih nivoa vlasti i prednosti za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu

Marković s jordanskim investitorima. fena

E. Ć. / Fena

14.12.2021

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Milica Marković održala je sastanak s jordanskim privrednicima Najelom Hašemom Al Majalijem (Nayel Hashem Al Majali) i Jazedom Hanijem Al Majalijem (Yazeed Hani Al Majali) iz kompanija Golden Sqaure for Technical Consultations i Al-Ghad Propaganda&Advertisement Office iz Amana i Cila Investment iz Vankuvera, Kanada, u pratnji ambasadora BiH u Jordanu Mate Zeke.

Navedene kompanije sarađuju s različitim finansijskim institucijama, investicijskim fondovima i velikim kompanijama širom svijeta. Tokom sastanka su posebno istaknuli interes za saradnju u oblasti faktoringa, namjenskoj industriji, energetici, naftnoj industriji i drugim privrednim granama.

Marković je objasnila važeću zakonsku legislativu, nadležnosti raznih nivoa vlasti i prednosti za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu.

Dogovorena je razmjena detaljnih informacija o projektima za koje su investitori pokazali interes, kao i organizacija dolaska privredne delegacije iz Jordana i zemalja Bliskog Istoka u BiH na proljeće naredne godine s ciljem predstavljanja strateških projekata entitetskih vlada i projekata domaćih kompanija koje traže strane partnere.

Predstavnici jordanskih kompanija i direktorica FIPA-e su iskazali zahvalnost ambasadoru Zeki na proaktivnom pristupu i zalaganju za unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje, saopćeno je iz FIPA-e. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.