SAOPĆENJE

Klub HDZ BiH-HNS: Puna podrška porodici koja se našla na meti necivilizacijskog čina

Zbog toga želimo postaviti pitanje gradonačelnici Karić je li to država za koju se ona zalaže i koja će samo deklerativno jamčiti prava svim njenim narodima i građanima, zaključuje se u saopćenju

Iz kluba HDZ BiH - HNS uputili su saopćenje. Arhiv

N. Aj.

15.12.2021

Iz kluba HDZ BiH - HNS uputili su saopćenje za javnost zbog gnusnih poruka koje su ostavljene na vratima jedne katoličke porodice u Sarajevu kod vijenca koji su okačili na vratima.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Potaknuti nedavnim nemilim i ničim izazvanim napadom na katoličku obitelj iz Sarajeva smatramo da smo dužni obratiti se javnosti i ovim putem pružiti punu podršku obitelji koja se našla na meti ovog necivilizacijskog čina, pogotovo zbog relativiziranja napada od strane gradonačelnice grada Sarajeva koja je svojom izjavom pokazala da sve njene dosadašnje tvrdnje kojima je promicala multietničnost, ravnopravnost i zajednički suživot predstavljaju suprotnost svega onoga za što se navodno zalaže u svom dosadašnjem političkom djelovanju.

Tražiti opravdanje za jedan ovakav necivilizacijski čin, bez obzira na počinitelja, ne pridonosi ni na koji način suživotu građana ovog grada ni ove države, te samo na ovaj način šalju poruku da u ovom gradu nema mjesta ni drugim, a ni drugačijim. Sve dok u ovoj državi imamo različita mjerila odnosno toleranciju za ovakva djela bez obzira s koje strane dolazila, ne možemo govoriti ni o multietničnosti, ni o ravnopravnosti njenih naroda i građana. 

Ovim putem tražimo od gradonačelnice Karić javnu ispriku zbog odaslanih izjava koje nisu u duhu suživota i mira nego potiču samo dodatne podjelu i izazivanje straha kod Hrvata i drugog ne bošnjačkog stanovništva koje je preostalo u Sarajevu nakon ratnih zbivanja. Zbog toga želimo postaviti pitanje gradonačelnici Karić je li to država za koju se ona zalaže i koja će samo deklerativno jamčiti prava svim njenim narodima i građanima - zaključuje se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.