POSKUPLJENJE 300 POSTO

Iz JP Sarajevo poručili: Novi cjenovnik "Elektroprivrede BiH" prouzrokovat će prekid rada "Trebevićke žičare"

Neće moći održavati Vijećnicu kao ni ostale objekte iz nadležnosti Društva, te bi bila ugrožena egzistencija zaposlenika

Bit će ugrožen rad "Trebevićke žičare", Vijećnice i drugih objekata koji su u nadležosti JP Sarajevo. Ilustracija

N. Aj.

28.12.2021

Javno preduzeće Sarajevo d.o.o., koje upravlja „Trebevićkom žičarom“ i Vijećnicom, dobilo je iz JP "Elektroprivreda BiH" Ponudu ugovora o snabdijevanju električnom energijom za 2022. godinu po novom cjenovniku, saopćeno je.

Ponuda za snabdijevanje električnom energijom za period od 1. januara 2022. do 31. decemba 2022. godine iznosi 0,3880 za višu tarifu odnosno 0,2600 za nižu tarifu, što procentualno iznosi više od 300 posto u odnosu na aktuelni Ugovor iz 2021. godine.

Ukoliko se novi cjenovnik realizira u praksi upozoravamo da će poslovanje JP Sarajevo biti definitivno i nepovratno ugroženo, a to će prouzrokovati i prekid rada "Trebevićke žičare", nemogućnost održavanja Vijećnice i ostalih objekata iz nadležnosti Društva.

Slijedom toga, ugrožena bi bila i egzistencija zaposlenika JP Sarajevo te njihovih porodica, redovna isplata plata i uplata doprinosa.

Da skratimo, ponuda iz "Elektroprivrede BiH" je štetna i objektivno opasna za cjelokupnu „federalnu“ privredu.

Vjerujemo stoga da će izvršna i zakonodavna vlast u FBIH hitno poduzeti adekvatne mjere za saniranje zatečene situacije -  navodi se u saopćenju Javnog preduzeća Sarajevo čiji je direktor Bakir Hadžiomerović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.