BIH POSTAJE ZEMLJA STARACA

Bosnu napuštaju mladi bračni parovi: Vedran Azabagić napustio posao nastavnika i sa suprugom i djecom odselio u Njemačku

Do prije nekoliko godina odlazili su samo oni koji nikako nisu mogli do zaposlenja u svojoj struci

Vedran s porodicom napustio BiH. Twitter

Piše: E. T.

2.1.2022

Stotine hiljada mladih iz BiH odlazi trbuhom za kruhom. Do prije nekoliko godina odlazili su samo oni koji nikako nisu mogli do zaposlenja u svojoj struci. Ali sada odlaze i mladi ljudi koji imaju posao u BiH. 

Svakom godinom naša država sve više postaje zemlja staraca.


Primjer za to je i Vedran Azabagić, profesor u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, predmet “Flauta”.

Ovu Novu godinu dočekao je u Njemačkoj sa svojom porodicom, pridruživši se hiljadama onih koji su napustili ovu zemlju.

Na svom twitter profilu je u još u novembru objavio da nakon skoro 20 godina rada kao nastavnik flaute u OMS Tuzla zvanično prestaje sa radom. 

- Hvala mojim učenicima a i roditeljima koji su učinili to da se nikad nisam prestao truditi biti bolji čovjek pa samim tim i nastavnik. Djeca su vojska najjača - objavio je Vedran u novembru prošle godine. 


Jedna od njegovih objava je i kofer koji prati natpis "40 godina života u BiH stane ovdje", što je velika simbolika i žalosna činjenica. 

Vedran i njegova supruga imaju dvoje djce. Nisu više imali strpljenja i snage da on svake godine potpisuje iznova ugovore za posao, a ona da kao profesorica Tjelesnog i zdravstvenog odgoja bezuspješno traga za zaposlenjem, spakovali su kofere i napustili BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.