HLADILI GLAVE

Zvizdić: Ono što međunarodna zajednica nije uspjela učtivim pristupom, uspjela je sankcijama

Sankcije su, i proglašene i najavljene, vrlo efikasan alat za hlađenje usijanih glava i postizanje rješenja korisnih za BiH”, napisao je Zvizdić na Twitteru

E. T.

Denis Zvizdić

Foto: Avaz


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić komentarisao je uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

- Ono što međunarodna zajednica nije zadnjih 7 mjeseci uspjela postići u BiH učtivim nastupom i argumentiranim dijalogom, uspjela je sa sankcijama za 15 dana.

Sankcije su, i proglašene i najavljene, vrlo efikasan alat za hlađenje usijanih glava i postizanje rješenja korisnih za BiH - napisao je Zvizdić na Twitteru.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Alternativnoj televiziji Banjaluka, a na listu su stavljeni bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, Milan Tegeltija, i predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini, Mirsad Kukić, zbog njihove uključenosti u značajne koruptivne aktivnosti.

NA VRH

Podijeli članak na