REAGIRANJE

HSP: Za Hrvatsku je pogubno da predsjednik Milanović u Dodiku vidi partnera

Hoće li se posljedice nedostatka jedinstvene politike iz Hrvatske prelamati preko leđa BH Hrvata i hoće li opet BH Hrvati biti žrtve, pitaju iz HSP-a

Dodik i Milanović. Agencije

E. T.

19.1.2022

Hrvatska stranka prava BiH sa čuđenjem i nevjericom gleda na izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji tvrdi da je Milorad Dodik partner Hrvatskoj, te da ne vidi da srpska politika u Bosni i Hercegovini šteti Hrvatima, saopćeno je iz ove stranke. 

- Mi u HSP BiH zaista smo zahvalni na naporima koje čini predsjednik Milanović kako bi se riješilo pitanje Hrvatskog naroda u BiH, te kako bi Hrvatski narod u BiH bio jednakopravan sa druga dva konstitutivna naroda.

Smatramo da je pogubno za Republiku Hrvatsku imati bilo kakve odnose sa čovjekom koji je pod američkim sankcijama te koji je pred EU sankcijama i to zbog korupcije.

Vidimo da ja na današnjoj sjednici zasjedanja Hrvatskog Sabora i Premijer Plenković osudio postupke Zorana Milanovića, vezano za izjave o Miloradu Dodiku.

Imaju li hrvati kratkoročno pamćenje? Jesu li zaboravili agresiju na Hrvatsku, mnoga spaljena hrvatska sela u RS-u i protjerivanje Hrvata sa tog područja Bosne i Hercegovine.

Hoće li se posljedice nedostatka jedinstvene politike iz Hrvatske prelamati preko leđa BH Hrvata i hoće li opet BH Hrvati biti žrtve?

Hrvati su europski narod i trebaju težiti Zapadu a kratkovidne političke ambicije vode ih ka Istoku - navodi se u reagiranju HSP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.