POTVRĐENO ZA AVAZ

Uhapšeni u akciji "Transporter": Bojanu Cvijetiću i Ivanu Juriću određen kućni pritvor

Cvijetić je uhapšen kada je u akciji MUP-a RS pronađeno više stotina kilograma droge skank

Bojan Cvijetić. Avaz

E. Ć.- M.Aš.

11.2.2022

Savjetnik bivšeg ministra sigurnosti u Vijeću ministara Dragana Mektića, Bojan Cvijetić, koji je uhapšen u akciji "Transporter", pušten je iz pritvora, ali će biti pod mjerama zabrane.

- Pušten je iz pritvora i određen mu je kućni pritvor - potvrđeno je iz Tužilaštva za "Avaz".

Cvijetić je uhapšen kada je u akciji MUP-a RS pronađeno više stotina kilograma droge skank. Osim Cvijetića, u toj akciji su uhapšeni još Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević.

Saznajemo da je kućni pritvor određen i Ivanu Juriću.

Navodno, Cvijetić se nalazi na čelu ove kriminalne grupe, a kod njega su pronađeni i povjerljivi dokumenti Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) o kriminalnim organizacijama na zapadnom Balkanu.

U njihovim porodičnim kućama i poslovnim objektima u RS je pronađeno ukupno 300 kilograma skanka, velika suma novca i skupocjeni automobili, a posebnim istražnim radnjama zadukomentovano je i posjedovanje pet do šest kilograma kokaina.

Tužilac Čampara je pronađene dokaze ocijenio kao "kap u moru" jer je grupa imala namjeru da još pet tona prebaci u druge zemlje Evropske unije. Prema riječima Čampare, oni su od narko kartela iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljali na tone kokaina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.