PRAVDA ZA DŽENANA MEMIĆA

Sidran: Borba porodice Memić je vrlo važna bitka za živote naših potomaka

Moramo pronaći radikalne, snažne, jake, oštrije načine da podignemo opću društvenu svijest da se moramo boriti mnogo energičnije i konkretnijim sredstvima borbe, istakao je

Piše: H. J. I.

15.2.2022

Akademik Abdulah Sidran obratio se svim prisutnima na današnjoj pres konferenciji organiziranoj u Hotelu Hills na Ilidži povodom šeste godišnjice tragičnog stradanja Dženana Memića.  

- Herojstvo porodice Memić i sve ovo u čemu sudjelujemo, ako bih ja u svojoj imaginaciji promatrao sa 50 godina udaljenosti iz ove 2022. godine da na ovo pogledamo iz 2072. godine tada bi bilo očigledno da se radi o epohalno važnom historijskom događaju za ove prostore i narode. 

Radi se o sudbini naših unuka, gdje i kako će živjeti moj praunuk. Ja ovo vidim kao neizmjerno važnu bitku za živote naših potomaka. 

Apelujem na svakog od nas, da vrištimo, neki oblik društvenoga djelovanja mora postojati. Naš posao nije samo kad dođemo kod Muriza i Arijane, nego nam je to svakodnevna zadaća. Moramo pronaći radikalne, snažne, jake, oštrije načine da podignemo opću društvenu svijest da se moramo boriti mnogo energičnije i konkretnijim sredstvima borbe - zaključio je Sidran. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.