SASTANCI

Njujork: Zvizdić i Mills osudili sve procese koji mogu ići prema bilo kakvoj secesiji

Ambasador Mills je jasno istaknuo da SAD snažno poštuju suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine

Piše: Z. Karić

19.2.2022

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBIH s ambasadorom Richardom Millsom. Facebook

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBIH, dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa zamjenikom stalne predstavnice SAD pri UN, ambasadorom Richardom Millsom te se tom prilikom zahvalio na podršci koju SAD pružaju našoj zemlji.


Aktuelna politička situacija

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadora Millsa sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i sa procesima koji se trenutno vode, a u vezi su sa blokadom rada državnih institucija, te pokušajem preuzimanja nadležnosti državnih institucija i njihovog nelegalnog, odnosno antiustavnog prenošenja na nivo entiteta RS koji se nalazi unutar Bosne i Hercegovine.

Ambasador Mills je jasno istaknuo da SAD snažno poštuju suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine, te da su potpuno neprihvatljive ideje o bilo kakvim podjelama ili secesionizmu.


BiH treba vratiti na šine

Predsjedavajući Zvizdić i Mills su se složili da se BiH treba vratiti na šine ka evropskim i NATO integracijama. Osudili su sve procese koji mogu ići prema bilo kakvoj secesiji ili rušenju dostignutog niova kvaliteta i funkcioniranja državnih institucija.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da jako cijeni podršku predstavnika SAD u Vijeću sigurnosti UN-a radu OHR-a i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Sastanku je prisustvovao u stalni predstavnik BIH pri UN-u Sven Alkalaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.