DIPLOMATSKI FORUM

Džaferović i Dodik se sastali sa Pahorom i Varheljiem, a danas će s Erdoanom

Varhelji je nakon sastanka poručio dvije stvari, a to je važnost vraćanja u državne institucije i održavanje fer općih izbora

Članovi Predsjedništva jučer sa Varheljijem. TWITTER

S. S.

12.3.2022

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik jučer su razgovarali komesarom EU za proširenje Oliverom Varheljijem (Oliver Varhely) i slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom na marginama antalijskog foruma.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili predsjedniku Slovenije za lični angažman i inicijativu da budu ubrzani procesi ka sticanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Pahor je i ovom prilikom podržao evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine i proces proširenja Evropske unije. Ponovio je podršku ubrzanom pristupu regije zapadnog Balkana u Evropsku uniju, s posebnim akcentom na Bosnu i Hercegovinu.

Milorad Dodik je nakon razgovora sa Varheljijem poručio da od ubrzanog članstva u EU, kako za Ukrajinu, tako i za BiH "nema ništa". Varhelji je ipak nakon sastanka poručio dvije stvari, a to je važnost vraćanja u državne institucije i održavanje fer općih izbora.


Džaferović i Dodik će danas imati obraćanje na Diplomatskom forumu u Antaliji u okviru panela lidera - "Budućnost BiH". 

Predviđeno je da članovi Predsjedništva BiH danas obave razgovor i sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recepom Tayyipom Erdoganom).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.