DIREKTOR DKPT-A

Ambasador SAD Majkl Marfi primio u nastupnu posjetu Mirsada Vilića

Ambasador Marfi je pokazao veliko zanimanje za rad Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i za buduće planirane aktivnosti, saopćeno je iz Direkcije

Mirsad Vilić i Majkl Marfi. DKPT

E. Ć.

15.3.2022

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majkl Džon Marfi (Michael John Murphy) primio je u nastupnu posjetu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića.

Direktor Vilić je čestitao novoimenovanom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majklu Marfiju na imenovanju te mu zaželio uspjeh u budućem radu, saopćeno je iz DKPT-a.

- U nastavku razgovora Vilić je upoznao ambasadora sa nadležnostima i poslovima koje svakodnevno obavljaju službenici Direkcije. Također je istakao značaj Direkcije, kao jedne od policijskih agencija na državnom nivou, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Majkl Marfi je pokazao veliko zanimanje za rad Direkcije, kao i za buduće planirane aktivnosti. Naglasio je da je već imao priliku, od strane svojih saradnika, upoznati se sa modalitetima dosadašnje uspješne saradnje sa Direkcijom.

Direktor Vilić se ovom prilikom zahvalio na podršci koju je Ambasada SAD u BiH,pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi - saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.