OLAKŠICA ZA GRAĐANE

Cijene goriva mogu se besplatno pratiti putem aplikacije FMT FBiH oil info

Aplikacija građanima omogućava da prate cijene na benzinskim pumpama, informacije o geolokaciji benzinskih pumpi po GPS signalu, te udaljenosti korisnika od konkretne benzinske pumpe

Aplikacija je besplata. FMT

Piše: A. Č.

16.3.2022

Posljednjih mjeseci kako u svijetu, pa tako i u Bosni i Hercegovini variraju cijene goriva. Posljednjih sedmica zabilježene su i rekornde cijene. Kako bi građanma Federacije lakše pratiti cijene na pumpama, Federalno ministarstvo trgovine kreiralo je aplikaciju koja se besplatno može koristiti.

Građani Federacije BiH, koji koriste Apple mobilne uređaje, iPHONE i iPAD, mogu besplatno koristiti mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info, koja im omogućava da prate cijene na benzinskim pumpama, informacije o geolokaciji benzinskih pumpi po GPS signalu, te udaljenosti korisnika od konkretne benzinske pumpe.


Pregled najnižih cijena goriva putem aplikacije. FMT

Korištenjem navedene aplikacije građani imaju jednostavan pristup pregledu važećih cijena, kao i pregledu najnižih cijena na benzinskim pumpama. 

Navedeno omogućava građanima da u svrhu zaštite njihovih ekonomskih interesa, kupovinu obave po nižim cijenama i svoje potrošačko povjerenje poklone distributerima goriva koji su u svoju poslovnu politiku integrirali socijalno odgovorno ponašanje.

Prema podacima sa aplikacije, u Sarajevu cijena dizela kreže se od 2,91 do 3,46 KM po litri, a benzina od 2,56 do 3,21 KM po litri.

U Tuzli cijena dizela se kreće od 2,86 do 3,36 KM po litri, a benzina od 2,66 do 3,06 KM po litri. U Zenici litar dizela se kreće od 3,06 do 3,56, a benzina od 2,56 do 3,16. 

Na aplikaciji su prikazane cijene iz svih gradova u Federaciji i svih pumpi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.