IZDALI UPOZORENJE

Berlinska organizacija DPC: Bosna nije hrvatsko-srpski kondominijum

Rješenja koje je zagovarao Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji u BiH su osmišljena ne samo kako bi odgovarala željama Dragana Čovića, poručili su iz DPC-a

Čović i Dodik obratili su se u Evropskom parlamentu nedavno. Hercegovina.info

E. Ć.

17.3.2022

Berlinska organizacija Democratization Policy Council (DPC) upozorila je kako je jedinstvo Zapada u "lošoj politici" prema Bosni i Hercegovini zabrinjavajuće. 

Kako navodi berlinska organizacija, Brisel i Vašington promovišu dogovor "koji će dodatno podijeliti i feudalizirati BiH i koji neće pomoći njenoj funkcionalnosti ili demokratiji.

DPC navodi da izjave člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, i predsjednik HDZ-a, Dragana Čovića, na sastanku sa poslanicima Odbora za vanjska pitanja Evropskog parlamenta savršeno pokazuju plodove više of 15 godina promašene politike EU prema BiH i zapadnom Balkanu. 

Dodali su kako je tačna izjava Željka Komšića o tome da su Dodik i Čović bili saveznici u ruskoj politici aktivnog remećenja.

Democratization Policy Council naveo je, između ostalog, kako rješenja koje je zagovarao Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji (Varhelyi) u BiH su osmišljena ne samo kako bi odgovarala željama Dragana Čovića, "koji trenutno drži kao taoca redovno zakazane izbore za oktobar 2022. godine", već i Dodika.

- Bosna nije hrvatsko-srpski kondominijum - naglašeno je iz berlinske organizacije putem Twittera.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.