TVRDIO DA JE NESPREMAN

"Avaz" otkriva detalje: Milorad Dodik blefira, u Tužilaštvu BiH tražio odgodu ispitivanja, jasno mu predočeno da je osumnjičeni

Kada je Dodik vidio dokumente i dokaze Tužilaštva, kazao je da je nespreman za dalje ispitivanje, zbog čega će morati ponovo doći u ovu pravosudnu instituciju

Dodik: Nije svjedok nego osumnjičeni. Avaz

Piše: Miralem Aščić

22.3.2022

Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH danas nije iznio do kraja odbranu u Tužilaštvu BiH jer je tražio odgodu ispitivanja, saznaje portal "Avaza".


Njegova nervoza

Iako je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, na kojoj se obrušio na novinare "Avaza", koje je optužio da mu sve sa strancima pakuju, kazao da je on svjedok u svom predmetu, a ne osumnjičeni, informacije našeg medija govore drugačije.

Njegova nervoza ustvari pokazuje da Dodik blefira.


- Objašnjeno mi je da nisam u postupku osumnjičenog, nego svjedoka. Znači svjedok sam u svom vlastitom predmetu - tvrdio je Dodik danas i naravno nije govorio istinu.

Međutim, u Tužilaštvu mu je zvanično predočeno da je osumnjičeni za zloupotrebu položaja u aferi "Pavlović banka", što je i sam jasno i potvrdio, pokazujući novinarima zapisnik.

Vidio dokumente

Naime, on je, kako saznajemo, nakon što mu je tužilac Mirza Hukeljić sa saradnicima predočio sve dokumente za koje se sumnjiči, zatražio dalju odgodu ispitivanja. To je i razlog zašto se u ovoj pravosudnoj instituciji zadržao svega sat vremena.

Ustvari, kada je Dodik vidio dokumente i dokaze Tužilaštva, kazao je da je nespreman za dalje ispitivanje. Sat kasnije u Istočnom Sarajevu napravio je predstavu za javnost, ali i zaboravio reći da još jednom, prije tužilačke odluke mora ponovo u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.