GENERALNI SEKRETAR

Kapo: SBB pozdravlja odluku visokog predstavnika Kristijana Šmita

OHR dokazuje da je i dalje faktor stabilnosti i očuvanja mira te da međunarodna zajednica u BiH neće dozvoliti bilo čije nezakonito i neustavno djelovanje, naveli su iz SBB-a

Pres centar SBB-a

12.4.2022

Amer Kapo, generalni sekretar SBB-a. SBB

Nakon što je visoki predstavnik u BiH  Kristijan Šmit (Christian Schmidt) upotrijebio bonske ovlasti i obustavio Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti RS, oglasili su se iz Saveza za bolju budućnost. 

- SBB pozdravlja odluku visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) da upotrijebi bonske ovlasti i tako obustavi Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti RS.

Današnjom odlukom Visoki predstavnik gospodin Šmit, djelujući prema svojim obavezama i u skladu s mandatom i Dejtonskim mirovnim sporazumom, zaustavio je antiustavno i antidejtonsko djelovanje vlasti u manjem bh. entitetu i funkcionera vladajućeg SNSD-a i njegovih satelita.

Obustavom Zakona kojeg je već potpisala predsjednica RS Željka Cvijanović, OHR dokazuje da je i dalje faktor stabilnosti i očuvanja mira te da međunarodna zajednica u BiH neće dozvoliti bilo čije nezakonito i neustavno djelovanje - kazao Amer Kapo, generalni sekretar SBB-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.