OKRŠAJ NA TWITTERU

Stihomir Klepić poručio Suljagiću: Na slici vidim zaslužne za pljačku svog naroda, odlazak stotina hiljada mladih ljudi

Idući put ću tražiti tvoju dozvolu da odem na iftar kad me neko pozove - poručio mu Suljagić

Piše: D. H.

16.4.2022

Stihomir Klepić (lijevo); Ekipa na Skakinom iftaru (desno). Avaz

Otkako je postavljen za direktora Memorijalnog centra u Potočarima, Emira Suljagića, bivšeg SDP-ovog kantonalnog ministra, zbog kojeg je tadašnji reis Mustafa ef. Cerić prijetio "Sarajevskim ljetom", često možemo vidjeti u društvu funkcionera SDA.

Bivši gradonačelnik Abdulah Skaka na društvenim mrežama podijelio na fotografiju sa iftara na kojoj, pored njega i Suljagića, možemo vidjeti i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, zastupnika u Parlamentu BiH Safeta Softića, ali i reisu-l-ulemu Huseina ef.  Kavazovića.

Član popularne sarajevske hip hop grupe Stihomir Klepić (Amer Čanković) na jedan od Suljagićevih tvitova zakačio je navedenu sliku i poručio mu: "pa nije da je ni ovi ne prizivaju... osim ovog drugi red zadnji džep, ne uklapa se u ovu priču".

Fotografija koju je objavio Abdulah Skaka na Instagramu. Instagram


Na to mu je Suljagić odgovorio: "Ja na ovoj slici ne vidim nikoga ko je 1992. otvarao logore, ali možda ti znaš nešto što ja ne znam. A idući put ću tražiti tvoju dozvolu da odem na iftar kad me neko pozove.

Stihomir Klepić mu je uzvratio:

- Vidim zaslužne za pljačku svog naroda,odlazak stotina hiljada mladih ljudi koji su otišli iz ove vukojebine. I vidim one koji godinama odobravaju pljačku vakufske imovine, između ostalog prodaju je po RS ovima koje ti spominješ. Druge metode, slični rezultati.

- Neka si mi održao lekciju, svaka ti čast. A kobasice ne jedem. Nikad i nikakve - odgovorio mu je Suljagić na ovo, na šta je Stihomir zaključio:

- Onda neka te sa Skakom.


Okršaj Suljagića i Klepića na Twitteru. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.