VEDRAN JAKUPOVIĆ

Zastupnik NiP-a u Skupštini KS: Nismo spremni glasati za Nikšića

On se osvrnuo na izjavu Damira Mašića koji je istakao da je Nikšić spreman da preuzme odgovornost i da bude kandidat za Predsjedništvo BiH

H. J. I.

18.4.2022

Vedran Jakupović. Arhiva

- Gospodin Nikšić, i to je javnosti poznato, je odavno rekao, ukoliko zaista ne bude niko bio zainteresovan da bude kandidat i da bude kandidat SDP-a na narednim Općim izborima, da će u toj situaciji on preuzeti tu odgovornost, nijednog trenutka ne gurajući se da on to mora biti - poručio je između ostalog večeras zastupnik SDP-a Damir Mašić gostujući u programu Federalne televizije. 

O činjenici da predsjednik SDP-a nikada nije bio kandidat za člana Predsjendištva Mašić je rekao da su bili različiti ciklusi.

- Recimo, naša politička procjena iz daleke 2006. godine je bila da najveću šansu za ulazak u Predsjedništvo ima gospodin Komšić i zato je on bio kandidat. Onda je 2010. bio logično jer je već bio izabrani član Predsjedništva. Zbog čega predsjednici SDP-a do sada nisu, iskreno nemam odgovor na to pitanje. Predsjednici SDP-a su nekako uvijek išli na varijantu izvršne vlasti, u konktekstu premijera, odnosno predsjedavajućeg Vijeća ministara ili premijera Vlade FBiH - rekao je. 


Na Mašićevu izjavu reagovao na svome Facebook profilu zastupnik NiP-a u Skupštini KS Vedran Jakupović koji je poručio da NiP neće glasati za Nermina Nikšića. 

- Gospodin Nikšić je spreman preuzeti odgovornost i biti kandidat za člana Predsjedništva BiH ali mi zasigurno nismo niti ćemo biti spremni glasati za njega - poručio je zastupnik NiP-a Vedran Jakupović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.