GODIŠNJICE

Obilježen Dan odbrane Ilidže: U jednoj od najvažnijih bitaka heroji su porazili agresora

Cvijeće su položili Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, Fikret Prevljak, ratni komandant Četvrte viteške brigade i general, Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, te članovi brojnih boračkih organizacija

Piše: A. Kukić

22.4.2022

Obilježen Dan odbrane Ilidže - Avaz
Obilježen Dan odbrane Ilidže - Avaz
Obilježen Dan odbrane Ilidže - Avaz
Dnevni avaz
Fikret Prevljak, ratni komandant Četvrte viteške brigade - Avaz
+8

U znak sjećanja na 22. april 1992., datum kada se vodila jedna od najvažnijih bitaka za grad Sarajevo, te dan kada su odbranjena naselja Sokolović -Kolonija, Hrasnica i Butmir, u organizaciji Općine Ilidža i Patriotske lige Ilidža danas je obilježen Dan odbrane ove općine. 

22. april 1992. je u narodu poznat kao dan kada se pokazalo agresoru da je narod ustao i riješio da se bori za BiH i da se neće predati. Ova bitna godišnjica za sve stanovnike Ilidže ali Sarajeva obilježena je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na spomen-obilježjima.

Položeno je cvijeće na spomen-obilježju u Sokolović-Koloniji i na centralno spomen-obilježje Ilidža. Okupljeni članovi Patriotske lige rekli su da su danas tu kako bi se sjetili svih onih koji su živote dali da bi svi živjeli u miru i slobodi.

Brojne delegacije, zvaničnici i članovi porodica poginulih boraca polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali su počast herojima odbrane. 

Cvijeće su položili Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, Fikret Prevljak, ratni komandant Četvrte viteške brigade i general, Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, te čelnici brojnih boračkih organizacija...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.