AKTIVNOSTI U NAŠOJ ZEMLJI

Pojašnjenje iz EUFOR-a: Kako naše prisustvo utiče na građane BiH

Jedan od ciljeva EUFOR-a je da se svi građani Bosne i Hercegovine osjećaju sigurnije, rekao je glasnogovornik EUFOR-a Šenon

E. Ć.

27.4.2022

EUFOR na ulicama bh. gradova - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Simus Šenon, glasnogovornik EUFOR-a - Avaz

U serijalu od sedam videa Misija EUFOR-a Althea upoznavala je građane Bosne i Hercegovine sa protokolom i pojedinostima oko aktivnosti u našoj zemlji koja je probudila mnogo interesovanja. 

Kako su naveli iz EUFOR-ove Misije Althea, u posljednjem videu su odgovorili na najčešće pitanje "Kako prisustvo EUFOR-a utiče na građane Bosne i Hercegovine?".

- EUFOR izvodi svoje patrole tako da se građani minimalno ometaju. Međutim, postoji uticaj na sigurno i stabilno okruženje u zemlji, jer EUFOR nastoji da pruži podršku vlastima BiH. Jedan od ciljeva EUFOR-a je da se svi građani Bosne i Hercegovine osjećaju sigurnije - rekao je kapetan Simus Šenon (Seamus Shannon), glasnogovornik EUFOR-a.

Kako građani reagiraju na prisustvo EUFOR-a? Na videu objavljenom na Twitteru jedan sagovornik je kazao da se osjeća sigurnije zbog njihovog prisustva.

- Znam dobro za vas i drago mi je što ste ovdje. To mi daje sigurnost. Osjećam se sigurnije - kazao je sagovornik EUFOR-ovih vojnika.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.