OGLASIO SE NA TWITTERU

Dodik se obrušio i na senatora Marfija: Nije bilo svađe ni vrijeđanja na sastanku u Predsjedništvu

Senator Marfi je na svom blogu napisao "kako su članovi Predsjedništva bili više zainteresirani za međusobnu prepirku nego za stvarni dijalog s američkim senatorima"

Dodik: Objava na Twitteru. Arhiv

E. Ć.

29.4.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je reagovao na tvrdnje američkog senatora Krisa Marfija (Chris Murphy).

Marfi je u svom blogu napisao "kako su članovi Predsjedništva bili više zainteresirani za međusobnu prepirku nego za stvarni dijalog s američkim senatorima". Podsjetimo, osim Marfija BiH su prošle sedmice posjetili i senatorica Džin Šahin (Jeanne Shaheen) i senator Tom Tils (Thom Thills).


- Nikakve svađe niti vrijeđanja nije bilo između članova Predsjedništva BiH na sastanku sa Krisom Marfijem. Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor šta je to minimum da BiH pribavimo novih 20 godina kako bi mogla da funkcioniše.

To se može dogovorom i konsenzusom, a ne nametanjem sa strane. Protivnik sam bilo kakvog sukoba i nikakvog ratnog sukoba u BiH nema ni na vidiku. Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austro-ugarske i osmanske arhitekture, Marfi potvrđuje da ne postoji bh..., već samo osvajačka kultura - napisao je Dodik.

Objava Dodika na Twitteru. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.