POKLON ČITAOCIMA

Povodom Prvog maja i Ramazanskog bajrama: Trobroj "Dnevnog avaza" na više od 100 stranica

Redakcija "Avaza" svim građanima BiH želi Sretan prvi maj, međunarodni praznik rada, a pripadnicima islamske vjeroispovijesti Bajram šerif mubarek olsun

Piše: Avaz.ba

30.4.2022

Naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

Povodom Prvog maja, međunarodnogv praznika i ramazanskog Bajrama, "Dnevni avaz" u velikom trobroju donosi prilog "Miris Bajrama" posvećen ovom prazniku.

Analiziramo imaju li radnici u BiH razloga da slave svoj dan. Sve je manje stanovnika BiH koji Praznik rada, ali i bilo koji drugi, provode sretni, zadovoljni i imaju razloga za bilo kakvo slavlje. Niz udara na životni standard ljudi, započet u pandemiji koronavirusa, a nastavljen globalnim posljedicama rata u Ukrajini, život je pretvorio u stalnu borbu za preživljavanje čiji se kraj ne nazire.

Rudari danas u BiH ponovo traže svoja pravu. Građani Prvi maj dočekuju uz rekordnu inflaciju.

U našem prilogu "Miris Bajrama" možete čitati šta sve treba znati o ovom muslimanskom prazniku.

Donosimo i razgovor s bosanskom heroinom nanom Fatom Orlović. Nana Fata i pored upozorenja ljekara ispostila je gotovo cijeli ramazan te poručila: Nigdje iz svoje kuće ja neću.

U razgovoru za "Avaz" Sadiko ef. Fazlagić, glavni imam u Trebinju, govori o tome kako muslimani u ovom gradu proslavljaju Bajram.

Faruk Hadžibegić, Enes Begović, Hana Hadžiavdagić, Šemsa Suljaković, Nazif Gljica, Edina Papo i Armin Muzaferija u razgovoru za "Avaz" otkrivaju šta za njih znači Bajram. 

Prenosimo i poruke Sulejmana ef. Čelikovića, glavnog imama MIZ Kakanj. "Trebamo osjetiti potrebe i probleme drugih", poručuje ef. Čeliković.

Tradicija je za ramazanski Bajram pripremiti i bogatu trpezu, a mi vam donosimo pregled jela koji se u BiH obično pripremaju za ovaj blagdan.

Pročitajte i šta pokazuju podaci o zadužuju građana kod banaka ili u mikrokreditnim organizacijama. Građani dižu kredite da sastave kraj s krajem.

„Bosanski kokus“ u zakonodavnoj instituciji: Ko su ljudi koji se bore za BiH.

Nakon dvije godine pandemijskih restrikcija: Turisti se vraćaju u Hercegovinu. Uz domaće turiste iz cijele BiH, sve je više organiziranih dolazaka turista iz cijele Evrope, kaže Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Trobroj "Dnevnog avaza" dostupan je na kioscima širom BiH.

U našem trobroju donosimo i brojne poklone i čestitke za čitaoce. Redakcija "Avaza" svim građanima BiH želi Sretan prvi maj, međunarodni praznik rada, a pripadnicima islamske vjeroispovijesti Bajram šerif mubarek olsun

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.