DOBRI LJUDI

Mreža mladih iz Starog Grada bajramskim paketićima obradovala štićenike Zavoda Mjedenica

Članovi Mreže mladih Stari Grad, predvođeni koordinatorom Mirsadom ef. Đerzićem, tradicionalno su u posljednjim danima ramazana posjetili štićenike zavoda i korisnike radionice za radnu okupaciju na Bistriku, te ih obradovali poklonima za Ramazan

E. T. / Anadolija

30.4.2022

Mreža mladih Stari Grad pri Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i ove godine je bajramskim paketićima obradovala štićenike - Avaz
Radost je bila posebna i potpuna zbog mogućnosti ponovnog okupljanja bez ograničenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Mreža mladih Stari Grad pri Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i ove godine je bajramskim paketićima obradovala štićenike Javne ustanove Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Mreže mladih Stari Grad navode kako je riječ o tradicionalnoj saradnji sa zavodom, u okviru koje posjećuju štićenike i korisnike radionice za radnu okupaciju na Bistriku, a tom prilikom ih obraduju prigodnim poklonima za Ramazanski bajram.

Realizacija ovog vrijednog projekta počela je 2017. godine u saradnji s džematom Careve džamije, a poseban je jer mladi svojim prilozima obezbjeđuju sredstva za kupovinu poklona za štićenike zavoda.

Nakon dvije godine uručivanja poklona na kućnim adresama zbog okolnosti pandemije koronavirusa, ove radost je bila posebna i potpuna zbog mogućnosti ponovnog okupljanja bez ograničenja. Članovi Mreže mladih najprije su odabrali po jednog štićenika zavoda, nekoliko dana ranije pitali ih koja bi to bila njihova želja za Bajram, a potom, za njih 28, kupili željene poklone i izmamili osmijehe na lica.

Članovi Mreže mladih Stari Grad, predvođeni koordinatorom Mirsadom ef. Đerzićem, zahvalili su uposlenicima zavoda na čelu sa direktoricom dr. Mirsadom Čakal, za podršku u realizaciji ovogodišnje akcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.