PRED SPEKTAKL U TRAVNIKU

Ivica Džambas, organizator humanitarne utakmice, za „Avaz“: Cijelom svijetu želimo poručiti da nas nijedna politika neće rastaviti

Iz Travnika šaljemo poruku da je jedino oružje u BiH nogometna lopta, a gospodin Johan Satler na poklon će dobiti loptu s potpisom svih igrača, koju šaljemo za Brisel, kaže Džambas

Džambas: Prihod s utakmice namijenjen za dvije travničke škole. Avaz

Piše: L. S.

30.4.2022

Vezirski grad Travnik 5. maja bit će domaćin spektakla kakav se ne pamti. Na okupu će biti nogometne legende iz BiH i Hrvatske, ali i drugi vrhunski sportisti i javne ličnosti.

Na travničkoj Piroti igrat će humane zvijezde BiH i Hrvatske. "Vatrene" predvode srebreni iz Rusije Zlatko Dalić i Ivica Grnja, čuveni Osijekov napadač i trener.


Gradimo život na uzajamnom razumijevanju

Organizatori utakmice su Udruženje PRONT i portal Centralna.ba koji vodi Ivica Džambas, čovjek koji je do sada organizirao desetine humanih akcija.

- Cilj utakmice je, prije svega, humanitarnog karaktera, jer sva sredstva od prodatih ulaznica idu za dvije škole u Travniku, za hrvatsku i bošnjačku školu, odnosno za Katolički školski centar “Petar Barbarić” i za Srednju školu Travnik koja je u izgradnji. Cilj nam je opremanje IT učionica.

Tog dana ćemo iz Travnika, iz srca Bosne, cijeloj regiji, Eropi i svijetu poslati jasnu poruku kako se gradi život na uzajamnom razumijevanju.

Mi u Srednjoj Bosni živimo zajedno i niti jedna politika nas neće rastaviti, njihova prepucavanja samo nas mogu ojačati, da zajedno pokažemo da možemo puno više doprinijeti lokalnoj zajednici – rekao je Džambas za portal “Avaza”.



Najava utakmice na Piroti. Facebook

Na Piroti će biti puštena dva bijela goluba

U Travniku 5. maja počinje i obilježavanje Dana Evrope, pa će na utakmici biti i ambasador EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler), koji će nastupiti za reprezentaciju BiH.

- I cijeli vrh Hrvatskog nogometnog saveza bit će tu - predsjednik Marijan Kustić, Zorislav Srebrić, izbornik Zlatko Dalić, njegovi pomoćnici Ladić, Olić i Pletikosa. Evropi i svijetu iz Travnika šaljemo poruku da je jedino oružje u BiH nogometna lopta, a gospodin Satler na poklon će dobiti loptu s potpisom svih igrača, koju šaljemo za Brisel, kao i dva bijela goluba koja će biti puštena na Piroti – istaknuo je Džambas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.