PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić čestitao Prvi maj: Zaštita prava, interesa i dostojanstva radnika su naše trajno opredjeljenje

Neka nam ovaj praznik bude podstrek da se još više zalažemo za razvoj ekonomije naše države i na uspješnu borbu s inflacijom i velikim poskupljenjima, navodi se u čestitci predsjednika SBB-a

E. T.

1.5.2022

Radončić: Više plaće i radničke slobode. SBB

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić svim građanima Bosne i Hercegovine, uime SBB-a i lično ime, uputio je čestitku povodom Međunarodnog praznika rada - 1. maja.

- Neka nam ovaj praznik bude podstrek da se još više zalažemo za razvoj ekonomije naše države i na uspješnu borbu s inflacijom i velikim poskupljenjima. 

Svakako da nam u tom procesu glavni prioritet trebaju biti zaštita i unapređenje prava i kvaliteta života radnika, nezaposlenih i penzionera. Ovaj Prvi maj još jedna je prilika da ukažemo na značaj zaštite radničkih prava, kao i dostojanstva populacije koja predstavlja ključni faktor za razvoj BiH u budućnosti. 

U tom smislu ističem naše trajno opredjeljenje i naklonjenost interesima radnika i stalnu težnju ka poboljšanju uvjeta rada, višim plaćama i radničkim slobodama - navodi se u Radončićevoj čestitci.

Čestitka predsjednika SBB-a objavljena na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.