U 55. GODINI

Preminuo Zoran Laketa, jedan od osnivača Naše stranke u Mostaru

Tužni smo zbog Zoranove prerane smrti jer znamo koliko je bio potreban, prije svega svojoj porodici, ali i ovom gradu, rekla je Boška Ćavar

Zoran Laketa: Jedan od osnivača Naše stranke u Mostaru. Arhiv

A. Č. / Fena

5.5.2022

Jedan od osnivača Naše stranke u Mostaru Zoran Laketa preminuo je u 55. godini, objavljeno je iz te stranke.

- Tužni smo zbog Zoranove prerane smrti jer znamo koliko je bio potreban, prije svega svojoj porodici, ali i ovom gradu. Znajući njegov težak životni put, njegova smrt još nam teže pada - kazala je Boška Ćavar, vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

Naglasila je kako je Zoran bio čovjek vrijedan poštovanja zbog svoje čestitosti te da nema Mostarke i Mostarca koji su ga poznavali a da o njemu neće govoriti u superlativu.

- Njegova životna priča je bila i ljudski i politički inspirativna za nas u Našoj stranci jer se kroz nju prelamala ratna tragedija Bosne i Hercegovine, ali istovremeno i nada da i mi svi možemo naprijed, da možemo prevladati podjele kao što je to mogao Zoran - kazala je mostarska vijećnica.

Ćavar je u svoje ime, ali i uime cijele Naše stranke uputila izraze sućuti Zoranovoj porodici, prijateljima i svima koji su ga poštovali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.