FACE TV

Komšić: Moram biti kandidat, sa Konakovićem sam se razišao zbog žene

Šta bi čovjek uradio kad bi sada stao i rekao u ovom trenutku "ne mogu ja više", u ovom poslu to ne postoji, ovdje se ide do kraja ili si gore ili si dole, istakao je

Željko Komšić. Face TV

H. J. I. / Face TV

7.5.2022

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik DF-a gostujući na Face televiziji potvrdio je svoju kandidaturu za još jedan mandat u Predsjedništvu i to riječima: "Moram biti, ne mogu stati". 

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića hoće li se po četvrti put kandidovati, Komšić je bez imalo dvojbe odgovorio:

- Hoću, moram ići dalje, ne mogu sada stati. Vidjet ćemo hoće li neko biti još tu zajedno sa nama. Tek se razgovara, uvijek ima komunikacije i razgovora. Ne vjerujem da će to biti neka veća stranka, oni imaju svoje politike, ali vidjet ćemo ko će biti i da li će biti.


Na ponovni upit Hadžifejzovića je li mu se učinilo ili je zaista izgovorio da mora biti kandidat, Komšić je ponovio:

- Moram, moram ići dalje, ne mogu stati. Šta bi čovjek uradio kad bi sada stao i rekao u ovom trenutku "ne mogu ja više", u ovom poslu to ne postoji, ovdje se ide do kraja ili si gore ili si dole - zaključio je.

Svađa zbog žene

Kako je istakao, Zlatko Miletić ga nije napustio zbog SDA.

- Miletić me nije napustio zbog SDA. Bio je sa mnom na pregovorima. Bio je za koaliciju sa SDA. Miletić se naljutio na mene zbog nečega što sam mu rekao privatno. Uvrijedio je i on mene i ja njega. Šestorku nisam napustio zbog ličnih odnosa.

Član Predsjedništva BiH je dodao da se sa Elmedinom Konakovićem posvađao zbog žene.

- Sa Konakovićem bih u koaliciju samo oko države, oko Izbornog zakona nikad. Nemam problem da pričam sa Čovićem, on ima problem da priča sa mnom. Niko nikada od stranaca nije lobirao da se ne kandidujem za Predsjedništvo. Kod Miletića je uvijek prečka, stativa, nikad gol. Ne mrzim ga, ali nije tačno da je otišao zbog SDA. Sa Konakovićem sam se isto posvađao privatno - zbog žene. Pobjegao mi je u sekundi. Uništili su firmu, ali bilo prošlo. Laž i dirati porodicu pa lagati nije nešto što se u ovom gradu oprašta - istaoa je.

Željko Komšić je istakao da još ne zna s kim će u koaliciju.

- Ne znam sa kim ćemo u koaliciju. To će zavisiti od toga šta je prijetnja i opasnost po ovu zemlju. Bit će mi saveznik svako ko hoće u borbu za državu. Ne ću u borbu za javna preduzeća. Doveo sam sebe u situaciju da se ne mogu izmaći - ili ću pobjediti ili poginuti.


"Šta Vas briga šta mi je Miletić rekao"

Zatim je uslijedila i kratka rasprava Hadžifejzovića sa Komšićem.

- Miletić Vas je napustio zbog SDA!

Komšić: Pa je li on glasao za to? Je li sa mnom bio na tim pregovorima?! O čemu pričate? Nisam ja sam bio na pregovorima! Sjedio je pored mene.

- Pa što Vas je napustio?

Komšić: Pitajte njega! Nije zbog SDA! Meni nije tako rekao.

- Šta Vam je rekao?

Komšić: Šta Vas briga šta mi je rekao!

Imao sam suhvu kada je u pitanju predstava u Vijećnici oko revizije. Ne halalim to Izetbegoviću. Pitam se zašto mi nismo tadašnju Jugoslaviju tužili za agresiju, već samo za genocid?! Sramotno je što je Nevenka Tromp napisala u Izvještaju. Koliko imam informacije, tu je puklo sve - izjavio je Komšić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.