SAOPĆENO IZ TUŽILAŠTVA BIH

U planu formiranje timova za predmete formirane saznanjima iz aplikacija Sky i Anom

Sastanku su prisustvovali v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milenko Kajganić, glavni tužioci RS Mahmut Švraka, Federacije BiH Munib Halilović i Distrikta Brčko Zekerija Mujkanović

H. J. I.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada u procesuiranju predmeta korupcije i organizovanog kriminala

Foto: Ilustracija


Rukovodioci tužilaštava i policijskih tijela u Bosni i Hercegovini razgovarali su danas u Sarajevu o formiranju i funkcionalnosti timova koji bi radili na predmetima organizovanog kriminala i korupcije formiranih na osnovu saznanja iz aplikacija Sky i Anom.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada u procesuiranju predmeta korupcije i organizovanog kriminala sa fokusom na predmete korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou.

Strateški forum rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela razmatrao je i saradnju na rješavanju predmeta ratnih zločina, saopćili su iz Tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milenko Kajganić, glavni tužioci RS Mahmut Švraka, Federacije BiH Munib Halilović i Distrikta Brčko Zekerija Mujkanović.

Učestvovali su i direktori SIPA-e Darko Ćulum, Policije RS Siniša Kostrešević, Federalne uprave policije (FUP) Mirko Kuprešaković, šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić te predstavnici "Projekta jačanja tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa" Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Amila Rahić i Aleksandra Todorović.

Održavanje Strateškog foruma, koje je podržao VSTV, kroz spomenuti projekat, kontinuirano će se nastaviti sa ciljem jačanja međuinstitucionalne saradnje, saopćili su iz Tužilaštva FBiH.

NA VRH

Podijeli članak na