SAOPĆENO IZ TUŽILAŠTVA BIH

U planu formiranje timova za predmete formirane saznanjima iz aplikacija Sky i Anom

Sastanku su prisustvovali v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milenko Kajganić, glavni tužioci RS Mahmut Švraka, Federacije BiH Munib Halilović i Distrikta Brčko Zekerija Mujkanović

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada u procesuiranju predmeta korupcije i organizovanog kriminala. Ilustracija

H. J. I.

12.5.2022

Rukovodioci tužilaštava i policijskih tijela u Bosni i Hercegovini razgovarali su danas u Sarajevu o formiranju i funkcionalnosti timova koji bi radili na predmetima organizovanog kriminala i korupcije formiranih na osnovu saznanja iz aplikacija Sky i Anom.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada u procesuiranju predmeta korupcije i organizovanog kriminala sa fokusom na predmete korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou.

Strateški forum rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela razmatrao je i saradnju na rješavanju predmeta ratnih zločina, saopćili su iz Tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine.


Sastanku su prisustvovali v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milenko Kajganić, glavni tužioci RS Mahmut Švraka, Federacije BiH Munib Halilović i Distrikta Brčko Zekerija Mujkanović.

Učestvovali su i direktori SIPA-e Darko Ćulum, Policije RS Siniša Kostrešević, Federalne uprave policije (FUP) Mirko Kuprešaković, šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić te predstavnici "Projekta jačanja tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa" Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Amila Rahić i Aleksandra Todorović.


Održavanje Strateškog foruma, koje je podržao VSTV, kroz spomenuti projekat, kontinuirano će se nastaviti sa ciljem jačanja međuinstitucionalne saradnje, saopćili su iz Tužilaštva FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.