SVE PRIJAVLJENO POLICIJI

Upozorenje iz "Elektrokrajine": Lažni električari traže novac od građana u Banjoj Luci i Prijedoru

Pozivamo građane da ne nasjedaju na pomenute nelegalne ponude, jer "Elektrokrajina" naplatu usluga ne obavlja na licu mjesta niti u gotovini, navodi se u saopćenju

H. J. I.

Iz "Elektrokrajine" su apelirali na građane da prijave svaku nepoznatu osobu koja traži naplatu usluge

Foto: Ilustracija


"Elektrokrajina" je danas upozorila javnost da je više građana na području Banja Luke i Prijedora prijavilo da su ih obilazile nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici ovog preduzeća, te na licu mjesta traže naplatu radova na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz domaćinstava na električne stubove.

- Jedan od ovih slučajeva proteklih dana je prijavljen u Ulici manastira Gomionice u banjalučkom naselju Srpske toplice - navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje "Elektrokrajina" je ove nezakonite aktivnosti prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

- Pozivamo građane da ne nasjedaju na pomenute nelegalne ponude, jer "Elektrokrajina" naplatu usluga ne obavlja na licu mjesta niti u gotovini, već isključivo preko žiro-računa u komercijalnim bankama. Ističemo, također, da radove na izmještanju brojila iz objekata potrošnje obavljamo besplatno, u sklopu naših redovnih aktivnosti ovlaštenih radnika ovog preduzeća - navodi se u saopćenju.

Pomenuto preduzeće je apelovalo na građane da svaku nepoznatu osobu koja u ime "Elektrokrajine" traži naplatu usluga na licu mjesta i u gotovini prijave MUP RS na broj 122 i Uslužnom centru "Elektrokrajine" na broj 0800 50 116, piše Srpska Info.

Više o temi Elektrokrajina

NA VRH

Podijeli članak na