POTVRĐENO ZA AVAZ

U subotu svečano otvorenje Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH

Otvorenje Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH bit će upriličeno u okviru 10. jubilarne manifestacije "Dani vakufa" u BiH" koju organizira vakufska direkcija Islamske zajednice u našoj zemlji

E. Ć.

Upravna zgrada Rijaseta za vrijeme izgradnje

Foto: Arhiv


Svečano otvorenje novoizgrađene Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini bit će upriličeno u subotu 28. maja, potvrđeno je za portal "Avaza".

Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio savjetnik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH za medije dr. Mustafa Prljača.

Otvorenje Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH bit će upriličeno u okviru 10. jubilarne manifestacije "Dani vakufa" u BiH" koju organizira vakufska direkcija Islamske zajednice u našoj zemlji od 27. maja do 5. juna.

Manifestacija će biti otvorena posebnim programom u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u subotu, 27. maja. Tada će u svim džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori biti održana i hutba posvećena vakufima.

Podsjetimo, izgradnja upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH je počela u februaru 2009. godine, a odluka o izgradnji trajnog sjedišta Islamske zajednice u BiH u sarajevskom naselju Kovači je donesena 26. juna 2007. godine. Kamen-temeljac za novu zgradu položen je u septembru 2008. godine.

Više o temi Islamska zajednica BiH

NA VRH

Podijeli članak na