"IDEMO DALJE"

Mirza Salčin, brat rahmetli Adnana za "Avaz": Očekujem da počinioci budu adekvatno kažnjeni

Meni je cilj da to ne bude 14 godina nego neka bude sedam godina, istakao je Mirza Salčin

Piše: H. J. I.

8.6.2022

Mirza Salčin: Dobro je da se nešto konkretno desilo u istrazi. Avaz

Bosni i Hercegovini danas je izručen Aleksandar Živković koji se dovodi u vezu s ubistvom Adnana Salčina 2015. godine, potvrđeno je za portal "Avaza" iz izvora bliskog pravosuđu.

Mirza Salčin, brat rahmetli Adnana je za portal "Avaza" rekao da je dobro da se nešto konkretno desilo u istrazi ubistva njegovog brata.

- Zakon, država i idemo dalje. Na vakat, valjda. Ja više ne znam šta je vakat i šta treba i kad ko ima i treba. Meni je cilj da to ne bude 14 godina nego neka bude sedam godina. Sad čekamo tog glavnog koji je to sve uradio da i on dođe i eto. Da država naravno sagleda sve ovo do sada što je bilo i da ih kazni pravom kaznom - rekao je kratko Mirza Salčin za portal "Avaza. 


Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 2019. godine Aleksandra Živkovića i još jednu osobu doveli u vezu s ubistvom Adnana Salčina, sina legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, koji je 2. marta 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo.

Državljanin Srbije Aleksandar Živković je na osnovu Interpolove potjernicu koju je raspisala BiH, uhapšen prije tri mjeseca u jednoj evropskoj državi gdje je bio u ekstradicionom pritvoru.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.