SVE IDE PO PLANU

Semir Osmanagić za "Avaz": Teniske terene u parku "Ravne dva" će otvoriti Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta bi trebao odigrati i dva egzibiciona meča

Semir Osmanagić i Novak Đoković. Avaz

Piše: H. J. I.

13.6.2022

Od 21. marta ove godine krenula je izgranja regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera u prelijepom parku "Ravne dva" u Visokom. 

Otvaranje parka je zakazano za tačno mjesec dana, 13. jula, a kako napreduju finalni radovi, za portal "Avaza" je ispričao Semir Osmanagić, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".Đoković ponovo stiže u Visoko

- Zadali smo si vrlo ambiciozan zadatak izgradnje dva vrhunska terena, jedan je šljaka a drugi tvrdi teren. Do sada su podloge pripremljene, više od 6 ipo hiljada tona tampona je utrošeno da bi se stabiliziralo močvarno zemljište. Izlivene su betonske kaskade koje će poslužiti kao tribine. Pripremljene su ploče za montažne tribine.

Kapacitet prvog tvrdog terena bit će 900 sjedećih mjesta. Kapacitet šljake bit će 600 sjedećih mjesta, sa klupama u parku to je dodatnih 600 mjesta. Drugim riječima, imat ćemo 1.500 mjesta za jedan, odnosno 1.000 mjesta za drugi teren što ustvari čini prave male teniske stadione jedinstvene ne samo u BiH već i šire - rekao je Osmanagić. 

On je također za portal "Avaza" potvrdio da će terene otvoriti najbolji svjetski teniser Novak Đoković. 

- Tereni će biti otvoreni na svečanoj ceremoniji 13. jula i očekujemo da će najbolji svjetski teniser svih vremena, koji je proveo 373 sedmice na teniskom tronu Novak Đoković, biti ujedno i čovjek koji će presjeći vrpcu ali i odigrati dva egzibiciona meča.

U ovom momentu očekujemo potvrde i nekoliko igrača iz BiH, Srbije i Slovenije koji bi trebali biti učesnici na ovoj svečanosti - rekao je Osmanagić.


Ceremonija otvaranja

U toku razgovora, Osmanagić se osvrnuo i na ceremoniju otvaranja. 

- U jutarnji satima, od 10 do 15 sati, terene će zapravo otvoriti najmlađi. Riječ je o kadetskim reprezentativcima do 12 godina iz šest zemalja: Italija, BiH, Slovenija, Hrvatska, srbija i Makedonija.

Nakon odigranih teniskih susreta očekuje se i modna revija u parku na našoj ljetnoj pozornici te učešće sarajevske opere koja će sa dvije arije svakako oplemeniti prostor parka. U njihovoj pratnji će biti profesor Bartolomej Stanković pijanista, koji će također odsvirati nekoliko kompozicija.

Očekujemo pravi spektakl na visokom nivou - zaključio je Osmanagić.

Karte će biti dostupne od 15. juna u parku "Ravne dva", a moguće ih je naručiti putem e-mail adrese [email protected]

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.