KONFERENCIJA U MOSTARU

Zdravko Mamić ogorčen: Pred vama sjedi najpošteniji čovjek, nikada u životu nisam osuđen

Razbojnici, bando, gori ste od korone, ptičje i svinjske gripe, rekao je Mamić

Mamić: Dosta ljubavi i pažnje dobio od Bosanaca i Hercegovaca. Avaz

Piše: A. Č.

20.6.2022

Bivši alfa i omega zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić u Mostaru je održao vanrednu pres-konferenciju.

Kako je rekao dosta ljubavi i pažnje je dobio od Bosanaca i Hercegovaca.

- Kako stvari stoje ovdje ću i umrijeti i nemam ništa protiv. Danas sam Pred vama bog odluke Ustavnog suda koja je objavljena prošle sedmice u kojoj se još jednom ruga meni mojoj porodici i zdravoj pameti, moralu. U kratkom vremenu su prije nekoliko mjeseci donijeli odluku da obiju tužbu , prihvatila tužbu Barbarića. Isti sud u istom postupku odbio braću Mamić a prihvatio Barbarića - rekao je Mamić.


Ništa im nije sveto

Kaže da je najvažnije da opstane i da živi.

- Međutim kada su prošle sedmice ponovo donijeli odluku da mojoj supruzi i mojoj djeci ovija tužbu, sada kažem da "nećete razbojnici, bando". Obraćam se sudijama Ustavnog suda. Oni koji donose diskriminirajuće odluke, ništa im nije sveto. Oni su uhljebi. Učestvuje u najvećim zlima u Hrvatskoj. Oni nisu u stanju da otkriju šta rade osječki sudci, da su reketirali mene i moju porodicu. Svakoga su sahranili - rekao je Mamić.

Nikad se nije ni dogodilo

Dalje dodaje da su donijeli milijarde kriminalnih odluka u Hrvatskoj.

- Imam potrebu da kažem tim sudcima, vi ste banditi, vi ste zlo. Obraćam se Sudu u Osijeku, Vrhovnom sudu i Ustavnom sudu u Hrvatskoj, vi ste gori od korone, vi ste gori od ptičje gripe, od svinjske gripe. Vi banditi koji ste mi stavili na teret ovaj proces nikad se nisu dogodila. Pred vama sjedi najpošteniji čovjek, nikada u životu nisam osuđen - rekao je između ostalog Mamić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.