SPORTSKO-TRKAČKI SPEKTAKL

Završen "Avaz Twist Tower Running 2022": Belmin Mrkanović i Tea Faber pobjednici profesionalnih utrka

Vrlo zanimljiv atletski izazov je specifičan za našu zemlju i održava se samo u sklopu “Avaz Twist Tower” trke, a po uzoru na slične događaje u velikim svjetskim gradovima

Piše: E. D. A.

2.7.2022

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+25

12:31 - Sjajna utrka muškaraca. Pobjednik je Belmin Mrkanović koji je istrčao sve za 4:10. Iza njega kroz cilj je prošao Uroš Gotić, kojem je do vrha trebalo 4:26.

Treće mjesto osvojio je Ivan Maletić, a u prvih su bili još i Berin Mušanović, te Mirnes Delić.


 

Mrkanović istrčao utrku za 4:10 - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

12:26 - Počela je finalna utrka za muškarce.

12:23 - Uskoro počinje finalna utrka za muškarce profesionalce.

12:10 - Muškarci profesionalci se zagrijavaju uoči početka njihove utrke.

12:11 - Na postolju su završile još drugoplasirana Biljana Cvijanović, te Marija Vrajić. Na četvrtom mjestu je završila Amela Trožić, a petoplasirana je bila Anastasija Višt.

12:09 - Pobjednica finalne utrke je Tea Faber, koja je 36 spratova, 780 stepnica istrčala za nevjerovatnih 4:45. Ostale takmičarke je ostavila ubjedljivo iza sebe.

Iznimno teška utrka, Tea Faber je istrčala za samo 4.45 minuta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

12:00 - Krenula je finalna utrka. Prvo trče žene. Podsjetimo, cilj je doći do vrha Avaz Twist Towera. Takmičarke će morati trčati uz 780 stepenica, odnosno 36 spratova.

11:50 - Sve je spremno za finalnu utrku. Profesionalci će trčati do vrha Avaz Twist Towera. 

U finalnoj utrci učešće će uzeti nekoliko zanimljivih imena. Tu su reprezentativci BiH Uroš Gutić i Belmin Mrkanović. U ženskoj konkurenciji utrkivat će se Tea Faber, Biljana Cvijanović, Amela Trožić, Alma Alijagić i Radmila Maksimović.

Završena utrka rekreativaca - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+29

11:30 - Učešće u utrci rekreativaca uzeo je i direktor kompanije "Avaz roto press" Jasmin Topalović. 

- Evo danas smo ovdje na osmoj utrci "Avaz running 2022. godine koju smo vratili nakon kratke pauze. Naime, Avaz Twist Tower je jedan od simbola grada. Ovom trkom mi smo unešeni u svjetske kalendare atletskih kupova.

Danas imamo više od 300 učesnika, od najmlađih do profesionalaca. Uskoro nas očekuje utrka za profesionalnce. Nadam se će sve proteći bez problema. Zahvaljujem se svim sponzorima. Kao što vidite i ja sam učestvovao jer promovišemo zdrav život - poručio je Topalović.

11:10 - Rekreativci su završili svoju utrku. 

11:00 - Započela je i treća utrka "Avaz Twist Tower Running 2022". Na red su došli rekreativci.

10:45 - Rekreativci se zagrijavaju za svoju utrku. Važno je da se pripreme kako ne bi došlo do povreda. Naši rekreativci se zagrivaju uz fitnes trenericu.

10:40 - Sljedeći na redu su punoljetni rekreativci koji će također trčati do 4. sprata, baš kao i tinejdžeri prije njih.

Vedad Piralić i Ena Sejdić najbrži tinejdžeri - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8


10:30 - Završena je utrka omladinaca. Najbrži kod mladića bio je Vedad Piralić, dok je drugoplasirani bio Tarik Prašević, a na trećem mjestu je završio Harun Bavčić.

Ena Sejdić je bila najbrža djevojka, a na postolju su se našle još drugoplasirana Anja Avdibegović i Dželila Hasanović.

10:20 - Omladinci se pripremaju za utrku. Oni će trčati do 4. sprata, a njihova utrka završava u 10:30 sati.

Sajra Bajrić najbrža kod djevojčica, Emir Gavranović kod dječaka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

10:10 - Završena je utrka mališana. Najbrža djevojčica bila je Sajra Bajrić, a drugo mjesto pripalo je Nejli Nogo, dok je na trećem mjestu završila Adna Kečo. 

Kod dječaka, prvo mjesto osvojio je Emir Gavranović, drugoplasirani je bio Rijad Jamaković, a na treće mjesto osvojio je Kiril Kutsepalov. 

10:00 - Počela je utrka najmlađih.

9:50 - Prvi će trčati najmlađi učesnici Avaz Twist Tower Runninga. 


Počeo je sportsko-trkački spektakl "Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom", vertikalna trka na vrh Avazovog tornja, a da bi došli do njega takmičari će morati trčati uz 780 stepenica, odnosno 36 spratova.

Vrlo zanimljiv atletski izazov je specifičan za našu zemlju i održava se samo u sklopu “Avaz Twist Tower” trke, a po uzoru na slične događaje u velikim svjetskim gradovima.

Malo gdje u BiH na uličnim trkama je moguće dobiti takvu nagradu kao na "Avaz Twist Tower" događaju, jer će prvoplasirani u muškoj i ženskoj kategoriji zaslužiti po 800 KM i nagradni vaučer za putovanje u vrijednosti od 1.000 KM. Bit će novčano nagrađeni prvih pet u obje konkurencije.

Najmlađi učesnici spremni za utrku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.