OGLASIO SE NA TWITTERU

Mašić poručio Čoviću: Nisi u stanju objasniti porijeklo svoje imovine

Konačno je red na sposobnog premijera kako god se on/ona izjašnjavali, a ne na nacionalističkog separatistu, istakao je Mašić

Damir Mašić i Dragan Čović. Arhiva

H. J. I.

4.7.2022

Nakon najava Dragana Čovića o novo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, koji bi prema njegovim riječima trebala biti osoba iz HNS-a, oglasio se član Predsjedništva SDP-a BiH Damir Mašić.

- Konačno je red na sposobnog premijera kako god se on/ona izjašnjavali, a ne na nacionalističkog separatistu koji nije u stanju objasniti ni porijeklo svoje imovine. Ovdje ću se zaustaviti. Sikter - napisao je Mašić na Twitteru.


Objava Mašića na Twitteru. Printscreen

Podsjetimo, Dragan Čović je jučer kazao da je on kao predsjednik HNS-a htio poslati svim drugima poruku da je u stanju osloboditi se pritiska zastupanja samo njegove, "stožerne stranke HDZ-a" i onda s pozicije predsjednika HNS-a dati doprinos osnaživanju svih političkih opcija hrvatskog naroda u BiH koje su u zajedničkom projektu osiguranja legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.

Sve su glasnije spekulacije kako bi Čović zapravio bio zadovoljan jedino foteljom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koja bi prema nepisanom pravilu trebala pripasti nekome iz reda hrvatskog naroda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.