NASTAVAK SARADNJE

Bilo veselo u Zavodu “Pazarić”: Štićenici se pripremaju za važan turnir, dobili i bajramske poklone

Ministar Vesko Drljača, također, odlučio podržati ovu manifestaciju, ističe Suljagić

Štićenici pripremili zabavni program. N. Ćorović

Piše: N. Ć.

8.7.2022

Direktor Kulturnog centra “Kralj Fahd” Abdulatif Naser Alhusejn (Abdollateef Alhusain) i Fikret Mehović, PR Centra, posjetili su u četvrtak Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine “Pazarić” da bi obradovali štićenike prigodnim poklonima.


Vrijedna donacija

Tom prilikom prijatelji iz Kulturnog centra “Kralj Fahd” uručili su vrijednu donaciju u slatkim proizvodima te obradovali korisnike JU Zavod “Pazarić”, koji su im, u znak zahvalnosti, pripremili zabavni program.

Zahvalivši gostima na donaciji, direktor JU Zavod “Pazarić” Samir Suljagić naglasio je važnost saradnje s KC “Kralj Fahd”, koji, kako je rečeno, kontinuirano vodi brigu o korisnicima ustanove. Također je najavio kako će štićenici Zavoda učestvovati na sportskom turniru na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu 15. jula.

- Moram reći da sam iznenađen prihvatom naših korisnika od nekoliko sportskih klubova koji su pokazali empatiju prema njima. Jedna od narednih aktivnosti bit će organizirana 15. jula na Vilsonovom šetalištu, kad će se održati mali sportski turnir u gradu, a ne u Zavodu, što mi je posebno drago. Učestvovat će ekipe iz našeg zavoda te zavoda “Drin” i “Bakovići”, kao i jedna sportska ekipa iz grada - kazao je Suljagić.

Podrška ministra

Alhusejn i Suljagić: Zahvalni na donaciji. N. Ćorović

Na otvorenju turnira bit će prisutan i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

- Ministar Drljača će podržati ovu manifestaciju na način da će se sam uključiti u otvorenje ovog događaja. To je posebno drago i našim štićenicima, jer oni žele vidjeti ljude iz svojih matičnih centara za socijalni rad i iz Ministarstva jer osjete da postoji neko ko vodi brigu o njima. Ministar nas je posjećivao u više navrata i, kada god ima vremena, prati sve naše aktivnosti - rekao je Suljagić.

Poklon paketi. N. Ćorović

Pomoć dobrodošla

Kako je kazao Suljagić, saradnja s Ambasadom Kraljevine Saudijske Arabije od velikog je značaja i svaka pomoć im je dobrodošla, pogotovo zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

- Kada je riječ o saradnji s Ambasadom Kraljevine Saudijske Arabije, zahvalni smo što su nas prihvatili kao ustanovu koja zbrinjava možda najtežu kategoriju korisnika uopće u socijalnoj zaštiti. Dobili smo oko stotinu paketa za naše korisnike pred bajramske praznike. Ti paketi imaju sadržaj namijenjen isključivo našim korisnicima - dodao je Suljagić.


Jučer u Zavodu Pazarić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.