REAKCIJE

Krivić: Drznik iz Laktaša ponovo bezobrazno vrijeđa

Bošnjaci su dokazano najtolerantniji narod Evrope, a ćirilica dio našeg obrazovanja, poručio je Krivić

Anis Krivić i Milorad Dodik. Avaz

E. Ć.

10.7.2022

Anis Krivić, kandidat za Parlament BiH ispred Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH), na Facebooku je oštro reagirao na novu provokaciju Milorada Dodika.

Milorad Dodik izvukao je iz konteksta izjavu novinara BHT1 i pokušao Sarajevo okarakterisati kao sredinu u kojoj je ćirilica nepoželjna. Zna Dodik da se u svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo izučava Srpski jezik i književnost i nije slučajno da se po ko zna koji put pred 11.07. pokušava izjednačiti žrtva sa izvršiteljima genocida nad Bošnjacima. 

Zna Dodik i da u RS ne postoji mogućnost izučavanja predmeta Bosanski jezik, a kamo li književnost. Zna Dodik i za Novu Kasabu, ali o tome će mu svoje mišljenje saopštiti internacionalni sudovi. 

Bošnjaci i glavni grad Bosne i Hercegovine su iznad toga i nećemo nasjesti na provokacije, niti se valjati u nacionalističkom blatu primitivnih nasilnika sa crnih listi svjetskih sila. 

Bošnjaci su dokazano najtolerantniji narod Evrope, a ćirilica dio našeg obrazovanja baš kao i svaki pedalj ove zemlje uključujuči Banja Luku, Bijeljinu, Prijedor, Doboj, Trebinje, Teslić ali i "Dodikove" rodne Laktaše i cjelokupnu takozvanu "RS". 

Milorade, mi svi idemo u Evropu "a ti đe ćeš? Nemaš kud". Živjela nedjeljiva Bosna i Hercegovina - poručio je Krivić.


Objava Anisa Krivića na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.