SARAJEVO

Sastali se Čović i Marfi: Ambasador upoznat s naporima koje ulažu hrvatske strane za stabilizaciju unutrašnjih prilika

Naglašena su očekivanja za implementaciju potrebnih reformi na putu euroatlantskih integracija, kao i dalja saradnja sa SAD

A. Č.

Sa sastanka: Bilateralni odnosi ocijenjeni su kao izvrsni

Foto: PSBiH


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dragan Čović održao je danas u Sarajevu sastanak s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Majklom Marfijem (Michael Murphy).

Dužnosnici su prilikom susreta razgovarali o bilateralnim odnosima i suradnji, te trenutnoj političkoj situaciji, pregovaračkim procesima i predstojećem izbornom periodu.

Čović je upoznao ambasadora Marfija s naporima koji se s hrvatske strane ulažu za stabilizaciju unutrašnjih  prilika, ističući konstruktivnu ulogu u dosadašnjem pregovaračkom procesu o izmjenama Izbornog zakona.

- Pravične izmjene Izbornog zakona i Ustava kojima ćemo zaštititi temelje ove države, u čijem su nam uspostavljanju pomogli upravo američki partneri, ali i otkloniti diskriminaciju i nejednakost pozitivno će utjecati na demokraciju, pluralizam i potrebne reforme u društvu – naglasio je Čović.

Naglašena su očekivanja za implementaciju potrebnih reformi na putu euroatlantskih integracija, kao i dalja saradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama koji su najznačajniji partner Bosne i Hercegovine. 

Bilateralni odnosi ocijenjeni su kao izvrsni.

NA VRH

Podijeli članak na