GENERAL I LIDER BPS-A

Halilović se oprostio od Fiše: Bio je predan idealima, izgarao je u poslu

Njegova dugogodišnja bolest je bila šutljivi svjedok naše društvene zlobe - koja je Muharemu i uzela "pola života", poručio je Halilović

Sefer Halilović i Muharem Fišo. AGENCIJE

S. S.

29.8.2022

Nakon smrti bivšeg ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo i člana BPS-a Muharema Fiše, oglasio se i lider ove stranke i general Sefer Halilović, koji je poručio da su njegovim odlaskom BiH, Sarajevo, BPS te on, izgubili velikog prijatelja, dobrog čovjeka, velikog patriotu i radnika.

- Muharem je bio čestit i vrijedan čovjek, onakav kakav je teško biti u Bosni. Rijetke su to osobine prema kojima se naše društvo, često, odnosi kao sa nečim čega imamo napretek - rekao je Halilović.

Njegova predanost idealima ogledala se u njegovom izgaranju u poslu, želji da svugdje stigne, da svakom odgovori na potrebu, dok je, njegova dugogodišnja bolest, sa druge strane, bila šutljivi svjedok naše društvene zlobe - koja je Muharemu i uzela "pola života", naveo je Halilović.

- Muharem je, uprkos svemu što je činio, i onome što ga je snašlo - zahvaljujući ljudskoj zloći - uvijek ostao dobar bosanski čovjek, miran i tih insan koji je svoj život nosio na svojim plećima. Allah ti se smilovao i nagradio te dragi Muhareme - zaključio je Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.